Onze producten

Veelzijdig: Modieus, Medicinaal en decoratief

Eeuwen geleden toen mensen het koud kregen, ontdekte men dat je huiden van dieren kon looien, zodat de vacht aan de gelooide huid bleef en wat nog belangrijker was, dat het de warmte van het menselijk lichaam reguleerde.
BodywarmerDe bevolking van Zweden ontdekte vervolgens het Gotlandpelsschaap, afkomstig van het eiland Gotland in Zweden, als een veelzijdig schaap. Smakelijk vlees, goed te spinnen en te weven wol en de gelooide huiden zijn voor veel doeleinden geschikt.


Gotlandhuiden zijn te verkrijgen in diverse kleurschakeringen van zeer licht tot donker grijs. Zij hebben een gekrulde haarstructuur, waardoor zij zacht en comfortabel aanvoelen. Hierdoor beschikken zij over een warmte- en vochtregulerende werking hetgeen tot gevolg heeft dat zij een warme, behaaglijke maar ook zeer kalmerende en rustgevende uitwerking hebben op de gebruiker.


Het gebruik van deze huiden is onder te verdelen in drie categorieën, te weten:

 1. Medicinaal
 2. Modieus
 3. Decoratief

Medicinaal

 • Door de vocht en warmte regulerende werking worden deze zachte en soepele lamshuiden gebruikt tegen doorliggen (decubitus) en bij rolstoelgebruik.
 • Zij verzachten de pijn bij reumatische aandoeningen, rug- en nek klachten.
 • Zij reguleren de warmte van mensen met een slechte doorbloeding (b.v. oncologische patiënten en mensen met hart- en vaatziekten). Door de kalmerende werking van dit natuurlijke, zachte produkt hebben Gotlandlamshuiden een positieve en rustgevende uitwerking op zeer actieve kinderen en in het bijzonder de z.g.n. huilbaby's. Zij zijn te gebruiken als onderleggers in bed, box en op de commode. Door hun lichte gewicht en soepelheid kunnen de kinderen ze meenemen naar elke plaats die ze maar willen.

Modieus

Rode jas en mutsDoordat de huiden zeer licht en soepel zijn, kunnen zij verwerkt worden tot zeer originele producten zoals:


 • Jassen
 • Bodywarmers
 • Gilets
 • Mutsen
 • Wanten
 • Sloffen

Decoratief

Door de krulstructuur, de diverse grijstinten en de verschillende haarlengtes zij de lams- maar ook de schapenhuiden uitermate geschikt voor het gebruik in de auto, boot of caravan; op stoelen of banken, maar ook als vloerkleden b.v. voor open haard.

Bovendien maken wij exclusieve wandkleden, dekens en zitkussens. Al onze producten worden in eigen atelier ontworpen en gemaakt. Voor zover in ons vermogen ligt worden al uw ideeën verwerkt, zodat exclusiviteit gewaarborgd is. Tevens wordt uw kleding zonodig op maat gemaakt.


Kussens Al onze huiden met een haarlengte van 15mm en 35 mm zijn wasbaar in de wasmachine op een wolwasprogramma op 30 graden celsius. Zij dienen goed geventileerd, liggend gedroogd te worden.

Wasmiddelen met een pH-waarde van 3,5 tot 5,5 worden aanbevolen. Voor een optimaal gebruiksplezier moeten de huiden regelmatig gelucht en geklopt worden.

De wasbare lamshuiden zijn met een goed resultaat getest door het TEFO (het Zweedse instituut voor textielonderzoek) en het SBL (het Zweedse Staatsbacteriologisch laboratorium).


Onze Gotlandlamsproducten zijn een kwaliteitsbegrip!